PREDSTAVA „CRTA“

Predstava je nastala u okviru projekta „Igra kao disanje, teatar kao život“ koju su napravili i u njoj igraju bivši zavisnici, štićenici zajednice „Zemlja živih“ Predstava CRTA zvedena je uspešno u nekoliko gradova i mesta u Vojvodini tokom juna i jula meseca 2009. godine.

Ženska verzija predstave, devojke iz kuće u Bačkom Petrovom Selu pod rukovodstvom glumice Vesne Varićak izvedena je u Bačkom Petrovom Selu, Bečeju i Zrenjaninu pred prepunom salom Velike scene Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

Muška verzija predstave CRTA sa momcima iz kuća u Vilovu i na Čeneju pod rukovodstvom rediteljke Aleksandre Jelić i psihologa Vere Erac izvedena je u Novom Sadu na sceni gimnazije Laza Kostić kao i na sceni Pozorišta mladih i u selu Vilovo. Utisci nakon izvedenih predstava su snažni. Na svim scenama na kojima je predstava izvedena, publika je reagovala izuzetno pozitivno i veoma aktivno se uključila u intervencije. Forum i diskusije su trajali i po nekoliko sati nakon završetka predstava.

Predstavu „Crta“ je tokom šest izvođenja videlo skoro 700 gledalaca a NVO „ApsArt“ je pozvan da sa ovom predstavom gostuje po brojnim školama u Srbiji, čime se u potpunosti realizuje edukativna svrha ovog projekta. Izvođenjem „Crte“ završen je zvanični deo projekta „Igra kao disanje, teatar kao život“.