VOLONTIRANJE ili mogućnost sticanja praktičnog iskustva

Volontiranje je jedan od najboljih načina da se iskustveno uči na licu mesta kroz opservaciju, učestvovanje, asistiranje, komunikaciju sa grupom, kroz vođenje dnevnika izveštaja…

NVO ApsArt od samog početka svog rada neguje volonterski duh i nastoji da uvek ima neku od aktivnosti na dobrovoljnoj bazi, koju članovi/saradnici ApsArt-a rade bez novčane nadoknade. Saradnici ApsArt-a su nekoliko meseci radili volonterski u Dnevnoj bolnici za adolescente na Institutu za mentalno zdravlje u Palmotićevoj. Godinu dana radilo se na volonterskoj osnovi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u okviru projekta Čarobnjaci iz O. Z.-aa isto toliko i u pravoslavnim zajednicama za lečenje bolesti zavisnosti Zemlja živih. 

Ohrabrujemo  sve profesionalce iz raznih oblasti – psihologe, pedagoge, specijalne pedagoge, andragoge, socijalne radnike kao i reditelje, glumce, dramaturge i sve ostale motivisane osobe, ukoliko imaju mogućnosti da stečena znanja primene direktno u radu sa ljudima i pritom prepoznaju potencijal ovakve vrste delatnosti ili pak da im se otvore nove mogućnosti – DA NAM SE PRIDRUŽE. 

Ohrabrujemo i sve bivše polaznike dramskih radionica da ukoliko se osećaju sposobnim i voljnim da nastave ovu praksu kroz rad sa grupama iz kojih potiču ili pak sa nekim drugim grupama, i voljnim da steknu novu veštinu – DA NAM SE PRIDRUŽE. 

Želimo da se primenjeno pozorište zaista i primenjuje. Da naši volonteri nastave svoju praksu samostalno u novim grupama i sa novim izazovima. Ima još mnogo mesta koja čekaju da im radost igre i istraživanja budu otkrivena!